Dag van de Scheiding 2020

11-09-2020

Deze week verscheen positief nieuws: het aantal ‘vechtscheidingen’ is in de afgelopen jaren sterk afgenomen. Met andere woorden, steeds minder vaak hoeft de rechter de knoop door te hakken over de gevolgen van de echtscheiding. Het gaat dan met name om de echtscheiding waarbij kinderen betrokken zijn. De statistieken over de afgelopen 10 jaar vertellen ons dus dat ex-partners minder in heftige conflicten raken bij een echtscheiding, maar wat betekent dit in de praktijk?

In het kader van De Dag Van De Scheiding volgt de komende dagen een driedelige serie met diverse recente uitspraken van de rechter en informatie over een (v)echtscheiding met kinderen.

De eerste zullen we vandaag al met jullie delen “Rookverbod in ouderschapsplan; mag dat?”

Stay tuned!